1402,07,01

دامپینگ شرکت‌های بزرگ فولادی راه را برای نوردکاران دشوار کرد

یک عضو انجمن نوردکاران  گفت: حجم صادرات ایران افزایش پیدا می‌کند، اما متأسفانه حجم ریالی آن کاهش یافته است و این درحالیست که شرکت‌های تولیدکننده نوردکار، قدرت تأمین مواد اولیه را ندارند و حتی از صادرات محصولات خود باز مانده‌اند.

به گزارش روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران، احمد رضوی نیک در گفتگو با فولادبان در رابطه با دلایل جهش صادراتی فولاد ایران در ۵ ماهه امسال بیان کرد: متأسفانه در کشور بورس کالا برای عرضه محصولات، راهکارهای خوبی ندارد و با این وجود تمام شرکت‌ها الزام به عرضه در بورس هستند. این درحالیست که بسیاری از محصولات عرضه شده به فروش نمی‌روند و حتی ارگان‌های دولتی و سازمان‌هایی که مصرف کننده مقاطع طویل مانند میلگرد هستند، در بورس خرید نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: در اکثر مواقع حدود ۱۰ درصد محصولات عرضه می‌شوند و مابقی آن روی دست تولیدکنندگان می‌ماند که این اتفاق باعث می‌شود ظرفیت تولید شرکت‌ها کاهش پیدا کند. البته محصولات باقی مانده برای فروش در بازارهای صادراتی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ چرا که در بورس کالا به فروش نرفته است. بنابراین به آنها مجوز صادرات می‌دهند که متاسفانه این کالاها نیز با قیمت‌های ارزان صادر می‌شوند.

رئیس اسبق انجمن نوردکاران تصریح کرد: در این راستا، آمارها نشان می‌دهد بخش خصوصی حدود ۱۰۵ درصد ارز حاصل از صادرات را به شبکه بانکی تقدیم کرده و وضعیت بهتری نسبت به بخش خصولتی و دولتی در زمینه بازگشت ارز دارد؛ به گونه‌ای که می‌توان گفت خصوصی‌ها تعهدات ارزی خود را کاملاً پاس کرده‌اند.

به گفته رضوی نیک، در بخش خصولتی دیده شده زمانی که یک شرکت تولیدکننده، شمش خود را در بورس کالا با تسعیر نرخ ارز که حدود ۵۰۰ تا ۵۰۲ دلار عرضه کرده، شمش صادراتی را در مرز عراق با قیمت ۴۶۰ دلار فروخته است.

وی با بیان اینکه چندین شرکت بزرگ فولادی در کشور دامپینگ کرده‌اند، گفت: برخی شرکت‌های فولادی کشور با وجود اینکه به مواد اولیه ارزان مانند سنگ آهن، آهن اسفنجی و گندله دسترسی دارند؛ به دلیل اینکه نمی‌توانند محصول نهایی خود را در کشور بفروشند، با دامپینگ، موفق به فروش محصولات خود می‌شوند.

عضو انجمن نوردکاران در پایان خاطرنشان کرد: در نتیجه این عملکرد، حجم صادرات ایران افزایش پیدا می‌کند، اما متأسفانه حجم ریالی آن کاهش یافته است و این درحالیست که شرکت‌های تولیدکننده نوردکار، قدرت تأمین مواد اولیه را ندارند و حتی از صادرات محصولات خود باز مانده‌اند.

لینک کوتاه : https://irsra.ir/?p=1843

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌ها

نوشته‌های تازه