1403,01,15

رشد ۵.۸ درصدی تولید فولاد در سال۱۴۰۲

بررسی وضعیت تولید انواع محصولات فولادی در دومین سال فعالیت دولت سیزدهم نشانگر رشد ۵.۸درصدی تولید فولاد و رونق صادرات در تیرآهن، میلگرد و کل مقاطع طویل فولادی است که منجر به ارزآوری و بهبود شرایط اقتصادی در این صنعت شده است.

به گزارش روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران به نقل از «ایرنا»؛ صنعت فولاد به‌عنوان یکی از صنایع مهم کشور در بسیاری از صنایع وابسته نقش کلیدی دارد. از آنجا که این صنعت یکی از صنعت‌های بزرگ کشور محسوب می‌شود، از نظر اشتغال‌زایی و رونق تولید نقش بسزایی در اقتصاد کشور دارد. افزایش تولید فولاد نه‌تنها منجر به رونق اقتصادی و رفع نیازهای سایر صنایع می‌شود، بلکه رشد صادرات و ارزآوری در کشور را به همراه خواهد داشت. صادرات فولاد ایران شامل تمام مقاطع میانی مثل شمش، بیلت و محصولات نهایی مثل تیرآهن و میلگرد می‌شود.

 

صادرات ۱۱.۶میلیون تن آهن و فولاد در سال گذشته

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گزارشی حجم و ارزش صادرات ۱۱ماهه سال گذشته زنجیره فولاد کشور را منتشر کرد که نشانگر رشد ۲۰درصدی ارزش صادراتی زنجیره فولاد (معادل تقریبی ۱.۲میلیارد دلار) بود.صادرات حدود ۲۷میلیون تن از محصولات زنجیره فولاد (جهش ۶۸درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته) به کمک کنسانتره و گندله سنگ آهن از دیگر دستاوردهای این صنعت در سال گذشته بود.

همچنین افزایش ۶.۸درصدی حجم (تناژ) صادرات فولاد میانی به لطف جهش حدود ۳۰درصدی حجم صادرات اسلب، افزایش ۶.۷درصدی حجم صادرات میلگرد و رشد حدود ۸۰۰درصدی (۹برابر شدن) حجم صادرات کنسانتره سنگ آهن به ثبت رسید.

 

 ایران؛ پرچمدار رشد تولید فولاد در میان ۱۰کشور برتر

انجمن جهانی فولاد ایران در جدیدترین گزارش خود فهرست ۱۰کشور برتر تولیدکننده فولاد را اعلام کرد که بر این اساس، ایران بالاترین رشد تولید فولاد خام را طی نخستین ماه ۲۰۲۴میلادی با ۲میلیون و ۶۰۰هزار تن در میان این کشورها با ۳۹.۳درصد ثبت کرد. طبق این گزارش، ایران در رتبه نهم از بیشترین تولیدکنندگان فولاد قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد خام در ماه ژانویه ۲۰۲۴ به ترتیب شامل چین (۷۷.۲میلیون تن، کاهش ۶.۹درصدی)، هند (۱۲.۵میلیون تن، افزایش ۷.۳درصدی)، ژاپن (۷.۳میلیون تن، افزایش ۰.۶درصدی)، آمریکا (۶.۸میلیون تن، کاهش ۰.۳درصدی)، روسیه (۶.۲میلیون تن، افزایش ۱.۲درصدی)، کره‌جنوبی (۵.۷میلیون تن، افزایش ۱.۵درصدی)، ترکیه (۳.۲میلیون تن، افزایش ۲۴.۷درصدی)، آلمان (۲.۹میلیون تن، کاهش ۰.۹درصدی)، ایران (۲.۶میلیون تن، افزایش ۳۹.۳درصدی) و برزیل (۲.۵میلیون تن، کاهش ۷.۲درصدی) است.

 

رشد تولید فولاد

انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گزارشی از وضعیت تولید فولاد در ۱۱ماه سال۱۴۰۲ را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، تولید فولاد میانی این مدت نسبت به دوره مشابه سال۱۴۰۱ افزایش ۵.۸درصدی و تولید آهن اسفنجی افزایش ۸.۸درصدی داشته است. تولید فولاد میانی (بیلت و بلوم و اسلب) در ۱۱ماه سال گذشته به ۲۹میلیون و ۳۳۴هزار تن رسید. از این مقدار، ۱۸میلیون و ۴۵۲هزار تن سهم تولید بیلت و بلوم و ۱۰میلیون و ۸۸۲هزار تن سهم تولید اسلب بوده است. تولید بیلت و بلوم افزایش ۹.۲درصدی داشته و تولید اسلب هم ۰.۷درصد افزایش داشته است. طبق این گزارش، رشد تولید مقاطع تخت فولادی منفی ۰.۱درصد و رشد تولید مقاطع طویل هم فولادی منفی ۱.۹درصد اعلام شده است.

همچنین بررسی روند تحلیلی این گزارش نشان می‌دهد که تولید مقاطع تخت ۸میلیون و ۳۲۷هزار تن بوده که ۷میلیون و ۸۹۸هزار تن سهم ورق گرم، ۲میلیون و ۱۶۶هزار تن هزار تن سهم ورق سرد و یک‌میلیون و ۵۳۹هزار تن سهم ورق پوشش‌دار بوده است. تولید ورق گرم کاهش ۱.۸درصدی، تولید ورق سرد کاهش ۱.۹درصدی و تولید ورق پوشش‌دار افزایش ۸.۸درصدی داشته است. تولید تیرآهن در ۱۱ماه سال گذشته با افزایش ۲.۹درصدی نسبت به مدت مشابه سال۱۴۰۱ به یک‌میلیون و ۲۰۹هزار تن رسیده است و تولید میلگرد هم با ۱.۹درصد کاهش به ۹میلیون و ۵۳۸هزار تن رسید. در همین مدت تولید نبشی، ناودانی و سایر مقاطع طویل فولادی با کاهش ۹.۳درصدی همراه بوده است.

بر اساس این گزارش که از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد منتشر شده است، تولید آهن اسفنجی با افزایش ۸.۸درصدی به ۳۱میلیون و ۴۶۶هزار تن و تولید گندله نیز با افزایش ۶.۶درصدی به ۵۳میلیون و ۱۹۹هزار تن رسید.

سال گذشته با حضور رئیس‌جمهور در راستای ارتقای تولید و صادرات، چهار طرح فولادی در استان خوزستان مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این طرح‌ها نه‌تنها به افزایش حجم تولید منجر شد، بلکه برای حدود ۴هزار نفر اشتغال‌زایی ایجاد کرد که بیشترین حجم اشتغال را به خود اختصاص داده است. ضمن اینکه راه‌اندازی این طرح‌ها، اقتصاد محلی را تحریک و با اشتغال‌زایی افراد بومی به افزایش درآمد و سطح استانداردهای زندگی کمک می‌کند

در راستای توسعه تولید و افزایش حجم صادرات برای چهار طرح فولادی در استان خوزستان از جمله طرح‌های فاز دوم کارخانه فولاد جهان‌آرا، فاز توسعه کارخانه فولاد شادگان، طرح کارخانه فولاد آتیه خاورمیانه و طرح مگامدول آهن اسفنجی (زمزم) بیش از ۴میلیارد یورو سرمایه‌گذاری شد.

طرح فولاد آتیه خاورمیانه اهواز، با ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار تن، توسط بخش خصوصی و با همکاری اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان اجرا شد. محصول تولیدی این طرح، ورق‌های فولادی گرم است که ارزش سرمایه‌گذاری در این طرح ۵۰هزار میلیارد ریال است. اجرای این طرح، برای یک هزار نفر اشتغال‌زایی کرده است.

مجتمع فولاد شادگان یکی از هشت طرح مطالعات جامع فولاد کشور در راستای توسعه اشتغال در منطقه محروم شادگان در ۳۵کیلومتری جنوب‌شرقی این شهرستان در سال۱۳۸۲ مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. فاز توسعه فولاد شادگان با تولید ۸۰۰هزار تن شمش فولادی سال گذشته با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید.

فاز دوم کارخانه فولاد جهان آرا با سرمایه‌گذاری ۸۰هزار میلیارد ریال از دیگر طرح‌های فولادی بود. مجتمع فولاد جهان آرا اروند در ۱۰ فاز طراحی شده است. علاوه بر سه فاز تولید تخته‌های فولادی یک واحد گندله‌سازی پنج میلیون تنی سه ماژول احیا و سه واحد نورد نیز در آن احداث خواهد شد.  طرح مگامدول آهن اسفنجی (زمزم ۳) از دیگر طرح‌های توسعه‌ای فولاد است. این طرح با هدف تامین کمبود آهن اسفنجی مورد نیاز، برای ایجاد پایداری تولید فعلی و توسعه‌های آتی شرکت فولاد خوزستان تعریف شده و در حال اجراست. از محل تفاوت سود حاصل از تولید در این کارخانه به جای خرید آهن اسفنجی، حدود سه‌هزار و ۵۰۰میلیارد تومان صرفه‌جویی سالانه حاصل خواهد شد. ضمن اینکه این طرح دارای بالاترین ظرفیت تولید آهن اسفنجی با کیفیت مناسب در بین طرح‌های مشابه اجراشده در کشور است. همچنین به‌دلیل عملیات ساخت و نصب تجهیزات این پروژه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰نفر به صورت مستقیم و حدود یک‌هزار و ۵۰۰نفر به‌صورت غیر مستقیم مشغول به کار هستند که پس از بهره‌برداری از این مگاپروژه برای حدود ۲۰۰نفر به‌صورت مستقیم و ۸۰۰نفر به‌صورت غیر مستقیم، اشتغال پایدار ایجاد شد.

لینک کوتاه : https://irsra.ir/?p=2984

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌ها

نوشته‌های تازه