یک تحلیلگر اقتصادی گفت: دولتی که برای جلوگیری از تعطیلی صنایع آمده بود، خود در حال تعطیل کردن صنایع است که البته چنین اقدامی نیز هنر میخواهد.
به گزارش روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران؛ فولادبان نوشت: احمد جانجان در خصوص راهبرد وزیر جدید صمت برای حذف قیمت گذاری در زنجیره فولاد تا مصرف اظهارداشت: در ابتدا باید دید جزئیات این برنامه به چه شکل است و صرفاً به جز اقداماتی در زنجیره، باید کاری کنیم تا فولاد ارزانتر به دست مصرف کننده نهایی در بازار داخل برسد. حال ممکن است در پشت این اقدام، برنامهریزیهایی برای تأمین فولاد مورد نیاز در مسکن باشد که دولت قول ساخت آن را داده است.
وی اضافه کرد: در این راستا، جزئیات این پیشنهاد باید منتشر شود تا بتوان به صورت کامل آن را بررسی کرد. در حال حاضر با وضعیتی مواجه هستیم که تفاوت عمدهای بین سیاستهای اعلامی و سیاستهای اعمالی وجود دارد. در واقع، دولت قصد انجام کاری را دارد اما در عمل کار دیگری انجام میدهد به گونهای که حتی گاهی اوقات ۱۸۰ درجه مخالف آن کار را به مرحله اجرا میرساند.
این کارشناس اقتصادی با طرح مثالی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰ یک شرکت فولادی با شمش ۶۵۰ دلاری به میزان یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سود کرد که ۵۰۰ میلیارد تومان آن برای هزینه انرژی صرف شد. در سال ۱۴۰۱ برای همین شرکت، نرخ انرژی به ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید که در سال جاری با ۲ برابر شدن قیمتها، به ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان میرسد.
جانجان با بیان اینکه افزایش ۱۰۰ درصدی گاز شرکتهای فولادی را زیانده خواهد کرد، گفت: دولتی که برای جلوگیری از تعطیلی صنایع آمده بود، خود در حال تعطیل کردن صنایع است که البته چنین اقدامی نیز هنر میخواهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در واقع افراد بیاطلاع از صنعت، صورت مالی شرکتها، فرآیند تولید و امثال آن در سیاست گذاری صنایع دخالت میکنند. در این راستا، سیاست گذاری صنایع توسط افراد ناآگاه، بزرگترین عارضهای است که به آن دچار شدیم. اگر قرار باشد اصلاح زنجیره فولاد به همین منوال پیش برود، صنایع در شرایط بدی قرار میگیرند. بر همین اساس، شرکتهای زیادی دچار ضرر و زیان خواهند شد.