1403,10,08

چرا نوردکاران با دستورالعمل بورس کالا مخالف‌اند/ اولویت؛ میلگرد یا شمش؟

دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران معتقد است، این انجمن با ابلاغیه تغییر مبنای نرخ‌گذاری محصول‌های فولادی براساس میلگرد مخالف است؛ چرا که مبنای قیمت‌گذاری در بورس باید کالایی باشد که حجم قابل‌توجهی از آن در معامله می‌شود که بتوان به آن به عنوان یک شاخص قابل ‌اعتماد تکیه کرد.

به گزارش تریبون نورد به نقل از فولادبان، احمد امین‌فر، دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران درباره تغییر مبنای نرخ‌گذاری محصول‌های فولادی براساس میلگرد اظهار کرد: این ابلاغیه بدون هماهنگی و مشورت با انجمن‌های تخصصی مربوطه تهیه شده و انجمن نوردکاران کاملاً با آن مخالف هستند؛ چرا که مبنای قیمت‌گذاری در بورس باید کالایی باشد که حجم قابل‌توجهی از آن در معامله می‌شود تا بتوان به آن به عنوان یک شاخص قابل ‌اعتماد تکیه کرد.

وی ادامه داد: در صورتی که مبنای قیمت‌گذاری میلگرد باشد، در هفته نخست خریدی انجام نخواهد شد و احتمالاً کاهش ۳ درصدی نرخ میلگرد رُخ می‌دهد. این کاهش به ‌تدریج به افت قیمت شمش و سایر محصول‌های فولادی مانند آهن اسفنجی‌ها منجر می‌شود و در نهایت، کل زنجیره تولید فولاد تحت فشار قرار گرفته و تولیدکنندگان ضرر خواهند کرد.

دبیر انجمن نوردکاران فولادی ایران با اشاره اینکه مشتریان این حوزه اکثراً ساختمان‌سازها، شهرک‌سازها و واحدهای کوچک هستند که تمایلی به خرید از بورس کالا ندارند، گفت: تجربه نشان داده با عرضه محصول‌ها در بورس کالا، این مشتریان از خرید خودداری می‌کنند و به جای آن، واسطه‌ها وارد می‌شوند. بر همین اساس، در صورتی که قیمت عرضه، منطقی و نزدیک به بازار باشد، واسطه‌ها نیز تمایلی به خرید نخواهند داشت.

امین فر در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین بهترین راه این است که به روش قبل بازگردیم؛ یعنی قیمت‌گذاری بر مبنای شمش فولاد خوزستان که به ‌عنوان بزرگ‌ترین عرضه‌کننده شمش در کشور شناخته می‌شود. در واقع قیمت‌های این شرکت شفاف، قابل‌اتکا و مطابق با واقعیت بازار است. همچنین لازم است تصمیم‌های این‌چنینی با مشارکت و توافق سه انجمن تخصصی مرتبط اتخاذ شود که یک فرمول جامع و اجرایی تهیه و تصویب شود.

در همین رابطه نیز بخوانید:

لینک کوتاه : https://irsra.ir/?p=3440

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌ها

نوشته‌های تازه