رئیس انجمن فولاد آذربایجان،گفت: کمبود برق و گاز باعث شده تا برنامه ریزی برای تولید با تردید همراه شود و میزان صادرات کاهشیابد، این در حالی است که پیشبینیها نشان میدهد این چالش در سالهای پیشرو جدیتر خواهد شد و این موضوع میتواند حضور موثر و هدفمند کشور در بازارهای صادراتی را تحتالشعاع قرار دهد.
به گزارش روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران به نقل از دفتر ارتباطات و رسانه ای گروه صنعتی پارس ساختار؛ دکتر نوید نواده اباذر رییس انجمن فولاد آذربایجان با اعلام این مطلب گفت: کمبود انرژی چالش اصلی فولاد کشور است. ما به عنوان بزرگترین کشور دارای منبع نفت و گاز دنیا، امروز در پیک مصرف گاز ۸۵۰میلیون مترمکعب روزانه مصرف داریم در صورتی که باید مصرف مان به 4/1 میلیارد متر مکعب برسد، این تفاوت خوابی است که دولتهای مختلف داشته و نتوانسته اند از سهم کشورمان در میدان های ذخایر گاز، تولید گاز کنند یا اینکه کشور ما با داشتن شرکت بزرگ و تخصصی مپنا که یک شرکت بزرگ نیروگاهی خاورمیانه هست هنوز کمبود برق در بخش تولید داریم که این نشان از نا سپاسی ما از نعمت های خدادادی هست.
مدیر ارشد اجرایی گروه صنعتی پارس ساختار با بیان اینکه در چشم انداز توسعه ۱۴۰۴ما باید ۵۴,۵میلیون تن تولید فولاد در کشور داشته باشیم گفت: ما الان به سختی تقریبا 30میلیون تن تولید در این حوزه داریم، آیا در مورد صادرات الباقی مصرف کشور ریل گذاری کردیم؟ نه. آیا جهت زیر ساخت های انرژی تولید تا ۵۴میلیون تن زیر سازی کردیم؟ نخیر این موارد در کنار برخی از بخشنامه های خلق الساعه و متناقض هم از سوی دولت بدون نظر خواهی از بخش خصوصی همان عبارت خود تحریمی است که یکی دیگر از چالش های تولید فولاد کشور است.
نواده اباذر افزود: صنعت فولاد یکی از صنایع پیشرو به لحاظ اقتصادی در کشورمان است که از لحاظ رشد GDP در بخش اقتصاد خصوصی یکی از مهمترین نقش ها را در شمال غرب کشور عهده دار است. توانمندی های بالقوه زیادی در فولاد کشور داریم که باید بالفعل شود. در رنکینگ های جهانی ما جز ده کشور برتر تولید کننده فولاد هستیم اما پتانسیل و قدرت ما بالاست و ما لایق بهترین ها هستیم.
نایب رئیس گروه صنعتی پارس ساختار در خصوص چشم انداز و وضعیت صنایع فولاد کشور بیان کرد: شرایط فولادی صنعت کشور شرایطی قابل افتخار و قابل احترام است، علی الخصوص این مهم در شمالغرب کشور که بزرگترین قطب خصوصی فولاد کشور به شمار می رود، ما در آذربایجان سرمایه گذاری های میلیارد دلاری که دولت در مرکز و جنوب کشور را داشته تاکنون نداشته ایم اما با این وجود بزرگترین بخش خصوصی کشور در تولید فولاد هستیم.
رئیس انجمن فولاد آذربایجان در ادامه سخنان خود گفت: استان آذربایجان شرقی بعد از اصفهان و خوزستانی که عمدتا سرمایه گذاری های آنها از سوی دولت انجام شده سومین استان فولادی کشور است که از این لحاظ این بحث بسیار قابل احترام و قابل اتکاست به این دلیل که با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در سال های اخیر بارها تکرار شده، یگانه راه حل پیشرفت مملکت، پیشرفت بخش خصوصی و تقویت بخش خصوصی است. نواده اباذر افزود: بخش خصوصی هم مجموعه شرکتهایی به شمار می رود که کنار هم جمع شده و می توانند بزرگتر از غولهای کشور به کار خود تداوم دهند، انجمن فولاد آذربایجان بزرگتر از بزرگترین شرکت دولتی و یا فولادی خاورمیانه یا همان مبارکه که باشد هستیم.
رییس انجمن فولاد آذربایجان با بیان اينکه انجمن فولاد آذربایجان متشکل از 80 شرکت تولیدی و بازرگانی فولادی است، ادامه داد: همه فعالان در کنار هم گرد آمده اند تا بتوانیم سهم صادراتی فولاد کشور و به ویژه استان آذربایجانشرقی را افزايش دهیم، انجمن فولاد آذربایجان بیش از ۱۰درصد صادرات فولاد کشور را در اختیار داشته و نزدیک ۲۵درصد درآمد سرانه منطقه را شرکت های عضو این انجمن به وجود می آورند، اميدواريم با برنامه ریزی هایی که صورت گرفته با هدایت های دولت و وزارت صمت، شاهد رشد چشمگیری در سال های آتی باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود مطرح کرد: عمدهترین اعضای انجمن فولاد آذربایجان از استان آذربایجانشرقی بوده ولی در اين میان از صنایع استان های آذربایجانغربی اردبیل و زنجان نیز در مجمع ما حضور دارند.
نواده اباذر در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: مجموعه شرکت هایی که زیر مجموعه انجمن فولاد بوده شامل ۸۰ واحد به صورت مستقیم است و چندین واحد غیر مستقیم نیز وجود دارد، در کل بیش از ۴۰ هزار نفر شاغل داریم و به دنبال از بین بردن کردن بیکاری در منطقه آذربایجان هستیم.