یک کارشناس صنعت فولاد گفت: یکی از دلایل عمده کاهش صادرات فولاد به مصوبه جدید وضع عوارض صادراتی بر محصولات فولادی برمیگردد، چرا که اکثریت صادرات فولاد در بخش شمش و اسلب است که آن هم بهصورت سفارشی صادر میشود.
به گزارش انجمن نوردکاران فولادی ایران به نقل از فولادبان؛ محمد مهدی سماواتی با اشاره به اینکه وضع عوارض صادراتی بر کاهش صادرات اثر مستقیمی خواهد داشت، اظهار کرد: اکثر صادرات فولاد در بخش شمش و اسلب است که آن هم بهصورت سفارشی صادر میشود، یعنی از زمان عقد قرارداد تا ثبت در گمرکات، دو تا سه ماه زمان میبرد و اثر آن مصوبه، بلافاصله مشهود نبود و در آمارهای صادرات ماههای بعد کاملاً نمایان میشود.
وی گفت: فولادسازان باید ابلاغ این مصوبه را غیرکارشناسی بدانند و نسبت به پیامدهای آن از جمله کاهش صادرات و ارزآوری فولاد هشدار دهند تا فرصت مهم ارزآوری فولاد و بازار های جهانی که به سختی به دست آمده است، از دست نرود.
سماواتی افزود: عوارض صادراتی محصولات فولادی در حالی تصویب شده است که قیمت محصولات فولادی در بازارهای جهانی به بالاترین سطح خود رسیده است در عین حال، صادرکنندگان در ایران اغلب پایین تر از قیمتهای جهانی کالای خود را صادر و با کمترین سود ممکن برای کشور ارزآوری میکنند.این فعال بازار فولاد تصریح کرد: تصویب این عوارض صادراتی مانع از ورود چند میلیارد دلار ارز به کشور خواهد شد.
سماواتی با تاکید بر اینکه صادرات روند طبیعی خود را از دست خواهد داد، خاطر نشان کرد: این صنعت در اوج قیمتهای جهانی که میتواتد ارزآوری بالایی داشته باشد، با مساله عوارض صادراتی روبهرو شد و باز هم سردرگم در کشور خواهد شد.