یک کارشناس صنعت فولاد گفت: کمبود زیرساخت در حوزه انرژی اعم از گاز و برق و حتی آب و همچنین در بخش حملونقل مهمترین چالشی است که در سالهای اخیر عملکرد صنعت فولاد کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
به گزارش روابط عمومی انجمن نوردکاران فولادی ایران، فولادبان نوشت: حسن طاهری با اشاره به اینکه روند توسعه در زنجیره فولاد با سرعت در حال گذر است، اظهار داشت: بیتردید نمیتوان بدون توجه به کمبودهای حوزه انرژی در مسیر توسعه صنایع فولادی و ظرفیتسازی در این بخش گام برداشت؛ در نتیجه انتظار میرود تامین انرژی و ارائه راهکارهایی برای رفع این کمبود به ضرورتی برای دریافت مجوز احداث صنایع جدید بدل شود.
وی گفت: علاوه بر این بهینهسازی مصرف انرژی، باید بهعنوان راهکاری جدی موردتوجه سیاستگذاران قرار گیرد.
این فعال بازار فولاد تصریح کرد: در همین حال، طرحهای توجیه اقتصادی برای شروع یک پروژه بدون احتساب یارانه و حمایتهای دولتی اجرا شود، یعنی مزیتهای کنونی فولادسازی در کشور اعم از انرژی ارزان، مواد اولیه ارزان در محاسبات اقتصادی حذف و با تکیه بر مبانی اقتصاد آزاد، زمینه توسعه عملکردی صنایع فراهم شود.
به گفته وی، علاوه بر این الزام به دریافت مشاورههای تخصصی از متخصصان امر برای احداث واحدهای صنعتی ضروری بهنظر میرسد.
طاهری خاطرنشان کرد: سرمایهگذاری بدون توجه به ظرفیتهای زیرساختی نهتنها منافع ملی کشور را محقق نمیکند، بلکه منافع مورد انتظار سرمایهگذاران را هم برآورده نخواهد کرد و نتیجه آن اتلاف منابع کشور خواهد بود.